VI HJÄLPER DIG ATT BYGGA EN HEMSIDA  
byggahemsida
Skriva html Hotell/Domän Fler besökare Tjäna pengar Webresurser Anlita oss

FLER BESÖKARE TILL HEMSIDANFler besökare genom sökmotorer


För att kunna tjäna pengar på din hemsida så hänger det på hur mycket besökare du får till din hemsida. Det finns två grundläggande sätt att få fler besökare till hemsidan. Det ena är om man får upp din sida när man gjort en sökning i en sökmotor. Det andra är om man ser en länk till din sida från någon annan sida. Det finns lite olika metoder för att lyckas med dessa båda metoder.

För att de olika sökmotorerna ska hitta din sida krävs först och främst att du anmäler sidan till dessa. Det kan du normalt göra från de olika sökmotorernas hemsidor. De viktigaste sökmotorerna där du absolut bör anmäla din sida är:

Google
Altavista/Yahoo

Du kan också skriva in din sida här till höger så anmäls din sida automatiskt till 20 sökmotorer.

Ett annat sätt är givetvis att betala för att hamna längst upp i sökresultaten och därmed få många fler besökare. Det kan du göra med:

Yahoo Search marketing
Google AdwordsFler besökare genom sökmotoroptimering

Det är en massa olika saker som avgör vilka sidor som hamnar överst i sökmotorerna. Det finns många sidor som handlar om sökmotoroptimering, dvs. hur man ska göra för att hamna högt i sökresultaten. Några sidor som beskriver detta är:

Seek.pro
Seochat.com

Det finns också några sidor som utför automatiska analyser av din sida. Du kan få flera bra tips på dessa sidor hur du bäst förändrar innehållet för att få en så bra placering som möjligt i sökmotorerna. Några sidor där du kan hitta detta är:

websitegrader.com
domaintools.com
seoworkers.com
webseoanalytics.com
seositecheckup.com
seoscores.com
perfect-optimization.com
google analytics

Sökmotoroptimering är mycket svårt och tar lång tid om man inte vill betala för att synas. Några av de mest grundläggande metoderna är:

Att få andra att länka till sidan. Då tror sökmotorerna att det är en viktig sida och rankar den högre. Det skriver jag mer om längre ner på sidan.
Jobba med nyckelord. Bestäm dig för vilka ord du vill att folk ska söka på för att hitta just din sida. Upprepa sedan dessa ord på sidan, i t ex title, metataggar, innehåll, bildbeskrivning, domännamn mm. En bra hemsida som kan vara en hjälp med detta är:

Digitalpoint.com - Visar hur många som söker på olika nyckelord. Funkar inte med å, ä och ö.

Det finns mer avancerade sätt att jobba med nyckelord. Google har några av de bästa analysverktygen som är gratis som verkligen kan ge dig information om hur människor hittar till din hemsida och vilka sökord de har använt, men det finns mycket mer information att få. Ett måste för alla som håller på med SEO oavsett nivå. På så sätt kan du veta mer om vilka nyckelord du ska optimera.

Google Analytics - Mängder med information om besöken till din hemsida.
Google Adwords - Är egentligen deras reklamnätverk som visar reklam på sökresultat, på hemsidor (som i högerspalten på denna) mm. För en mindre summa pengar kan du enklet använda dig av reklamkampanjer på olika sökord och få en mängd information i dessa och vilka som har högst verkningsgrad på ett sätt som du aldrig skulle lista ut själv. Sedan kan du välja om du vill avbryta reklamkampanjen för att använda dessa ord i din egen optimering av sidan eller om du vill fortsätta med Adwords. Ett extremt bra tips är att du får 500 kr att använda i Google Adwords när du beställer din hemsida på One.com


Fler besökare genom länkkataloger

Det finns dessutom några ämneskataloger där sidorna väljs ut manuellt. Det krävs därför större kvalitet och seriositet på sidorna i dessa, men det gör också att desas länkar blir extra värdefulla. Du hittar en lång lista med länkkataloger på:

Seo-forum


Fler besökare genom länkbyte

Du kan också själv skriva till olika hemsidor och föreslå att ni byter länkar med varandra. Alla sidor har en Page Rank. Det innebär att man får ett betyg mellan 0 och 10 om hur bra, tillförlitlig och välbesökt sidan är. Försök alltid att byta med sidor som har högre Page Rank än du själv. Tänk bara på att en sidas startsida inte alltid har samma Page Rank som sidan där länken ligger. Sidor som har Page Rank 4 och uppåt gör störst nytta då du därmed också flyttas uppåt i sökmotorernas resultatlista. Du kan kolla vilken Page Rank olika sidor har på sidan:

Fyll i sidan du vill kolla Page Rank på här:
This free page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service


Det andra sättet att få besökare är alltså genom att en länk till din sida finns på någon annans sida. Du bör därför skaffa många länkvänner. Det finns företag som förmedlar länkar eller på andra sätt gör att du får fler besökare till hemsidan. Några sådana företag är:

Linkexchange.se
Linkad.se
Mer-Trafik.se
Teampumpatraffic.nu

Kolla upp vilka hemsidor som länkar till dig och håll koll på dina länkvänner

Ersätt bara texten "link:http://www.domainname.com" med den hemsida du vill kolla upp t ex "link:http://www.byggahemsida.se". Klicka sedan på Sök.
Google

    


Du kan också gå in på www.e-referrer.com och få en kod du lägger in på din egen hemsida. Då skapas automatiskt tillbakalänkar till de sidor som har en länk till dig och skickar besökare till dig, så du får fler besökare till hemsidan.

Linkadders

Det finns sidor där du själv kan lägga in en länk till din sida. Detta kan du göra på ett flertal sidor under namnet "besökarnas länkar" eller "linkadders". Du kan själv söka upp sådana på någon sökmotor. En lista med exempel på sidor som har linkadders hittar du på

Webmasternetwork


Topplistor

Du kan också anmäla din sida till olika topplistor. Genom att du länkar till deras topplista länkar också de ut många besökare till din sida. Några bra topplistor är:

fler besökare till hemsidan fler besökare hemsida marknadsföring
sökmotoroptimering länkbyte mer besökare besökare


Sidan är tillverkad av Fila Webmedia 2012 | info@fila-webmedia.se | Länkvänner
I samarbete med: Snabbkoll.se | Samhallskunskap.se | Tjäna Pengar | Hyrbil | Billån | Datorkunskap.com | Religionskunskap.se | BraCykelvagnar.se | BraMotor.se | Låna pengar | Domännamn | Göra egen hemsida | Få fler besökare till hemsidan | Exemplarium läromedel |